info@kanalgoruntuleme.com.tr (0312) 213 27 05 0537 222 48 38 0532 692 36 38

Kanalizasyon Bacası Enjeksiyon

Kanalizasyon Bacası Enjeksiyon

 
Firmamız; Kanalizasyon Bacası Enjeksiyon, kanal kaplama, kanal görüntüleme, kazı yapmadan boruların tamiri ve kanalizasyon bacalarının tamiri işlerini profesyonel hizmet anlayışı ve ekipmanları ile sürdürmektedir. Modern teknolojik araçlar ile sorunların hızlı tespiti, çözüm yollarının belirlenmesi ve yapılacak müdahale yöntemlerini tespit edilmesi uzmanlık alanımızdır. Kanalizasyon bacalarının tamiri bütün sistemin akışına ve optimum seviyede çalışmasına etki etmektedir. Aktarma istasyonları olarak da adlandırabileceğimiz kanalizasyon bacaları bir çok açıdan işlevsel özellik taşır.

Firmamızdan Teklif Lütfen Alınız: info@kanalgoruntuleme.com.tr

Telefon: (0312) 213 27 05 Cep Telefon: 0537 222 48 38 Cep Telefon 2: 0532 692 36 38 Faks: (0312) 213 27 05

Kanalizasyon Bacası(Menhol) Nedir?

Menhol; Kanalizasyon sisteminin en önemli ünitesidir. Gerektiğinde kazı yapmadan müdahale imkanı sağlar. Kazısız rehabilitasyon işlemlerine imkan sağlar. Kanalizasyon Bacalarının Tamiri Menholler aracılığı ile daha pratik yapılabilir. düzenli aralıklar ile kanalizasyon sistemi üzerinde konuşlandırılır. Bir Menhol, üstte güçlü bir müdahale kapağı, erişim şaftı(yolu) ve çalışma kuyusu(odası) bölümlerinden oluşur. 

 
    Kanalizasyon Bacalarının Amacı Nedir?
1- Kanalizasyon sisteminde tıkanıklıkların temizlenmesi, kontrol edilmesi ve onarılması amacı ile üretilmiştir.
2- Kanalizasyon boru hatlarının birleştirilmesine, yön tayinine ve karşılıklı hatları aynı hizaya almaya yardım eder.
3- Aşağıda biriken gazın tahliyesine imkan veren delikli yapı ile havalandırma sağlar.
4- Kanalizasyon boru döşeme işini kolaylaştırır. Kanalizasyon bacalarının tamiri uzman ekiplerin ve bu konuda teknolojik bilgi birikimine sahip firmaların sağlıklı bir şekilde çözümleyebileceği bir iştir. Bu noktada kendimize güveniyor, yapacaklarımız konusunda mühendislik destekli çözümlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.
 
  1.       Kanalizasyon Bacalarının Tamiri Ve Sebepleri

    Kanalizasyon bacaları eğer bakımı ihmal edilirse tüm sistemi tıkayabilir. Kanalizasyon Bacası Enjeksiyon Tamiri gerekebilir. Aktarma istasyonu veya trafik lambalı kavşaklar olarak da düşünebileceğiniz kanalizasyon bacaları atıklarının ana işleme merkezlerine aktarımlarında önemli fonksiyonlar üstlenir. Her hangi bir tıkanıklık zamanında müdahale edilmez ise bütün sistemin ağır hasar almasına sebep olabilir. Tamir sebeplerine göz atacak olursak;
    -Bacaların yapımı sürecinde kalitesiz malzeme kullanımı
     -Kötü inşaat işçiliği
     -Aşırı yüklenme
    -Lağım gazlarının ortaya çıkaracağı korozyon
    -Yer altı sularının içeriye sızması
    -Yoğun trafik seyreden bir yolun altından geçen kanalizasyon hattı
    -Kanalizasyon sularının çevresindeki toprağa sızması
     -Evsel ve sanayi atıklarında bulunan katı atıkların oluşturduğu tıkanıklıklar
    -Ağaç köklerinin yarattığı tıkanma
    -Yağlar, gress ve ıslak mendiller
     -Sel sularının taşıdığı maddeler
     -Çöpler
     -Gereğinden küçük çapta kanalizasyon boruları

Kanalizasyon Bacalarının Tamiri

Kanalizasyon Bacalarının Tamiri



               

Kanalizasyon Bacalarının Tamiri İhmalinde Oluşabilecek Tehlikeler

1- İnsan sağlığı ve çevre açısından ciddi zararlar oluşabilir. mahalli idarelerin ve merkezi yönetimin bu noktada hukuki ve kamu vicdanı açısından sorumlulukları vardır.
2- Kanalizasyon bacalarının tamiri ihmal edilirse kanalizasyon hattı üzerinde tıkanmalar, göllenmelere ve pis su taşkınlara yol açar.
3- Koku kirliliği ve hava kirliliği sorunları ortay çıkabilir. Kanalizasyon kaynaklı hidrojen sülfürden
koku kirliliği ve  hava kirliliği sorunu  oluşturur. Metan gazı salınımı artabilir, hava ile %5 – 15 oranında karıştığı zaman patlayıcı özellik kazanır. Kanalizasyon bacalarının temizliği atıkların sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesinin koruyucu önlemidir.
4- Kentlerde oluşan hava kirliliğine büyük oranda etki eden unsur tamir edilmeyen bacalar ve iyi işletilmeyen kanalizasyon sistemidir.

                           Kanalizasyon Bacalarının Tamiri Öncesi İşlemler

Tamir, bakım ve enjeksiyon işlemlerine başlamadan önce görüntüleme işlemi yapılırken yazın, yağışsız havalarda ve gece 4 – 5,5 saatleri arasında yapılmalıdır. Bu saatlerde atık su seviyesi en az seviyededir. Yapılan görüntüleme ve tespit raporları kanalizasyon bacalarının tamiri faaliyetlerinde önemli rehber olacaktır. İnceleme sırasında atık sular mümkün olduğunca temizlenmelidir. Fazla sular atık su tutma haznelerinde tutulabilir veya başka hatlara yönlendirilebilir. Sonuç olarak oluşan çatlaklar ve arızalar kolay tespit edilir. Firmamız Çalışma Bakanlığının ilgili yönetmeliklerine sıkı sıkıya bağlı emniyet önlemlerine riayet ederek bakım ve onarım faaliyetlerini sürdürmektedir. 

 
Ankatem olarak önce İş Güvenliği ve İşçi Güvenliği  odaklı çalışma prensiplerini ön planda tutuyoruz. Türkiyenin her bölgesine aynı titizlikte hizmet götürmenin coşkusunu ve isteğini müşterilerimize yansıtıyoruz.